Wil je alles weten over freelancers? Wil je meer weten over de historie, de wet en regelgeving en de worsteling door de jaren heen met de onderwerp door de politiek en de uitvoering (Belastingdienst, UWV en rechtsvoorgangers)?

Lees dan dit boek.

Wat anderen ervan vonden:

 • ‘Een wereld van machtsspel en langs elkaar werkende politiek en ambtenarij.’
  – Hugo-Jan Ruts, ZIPconomy.nl;
 • ‘Een scherpe analyse van het begrip zelfstandigheid.’
  – Pierre Spaninks, zzp-expert;
 • ‘Het is fijn dat de soms ingewikkelde en droge materie prettig geserveerd wordt en je tóch na het lezen vele malen wijzer bent geworden.’
  – Willem Ketel, Professionals-qlub;
 • ‘Leuk en vlot geschreven en informatief! Een onderwerp dat saai kan lijken, interessant gemaakt.’
  – Ina Davids, Amberwin;
 • ‘Vogelvrij verklaard is een boek voor zzp-ers, voor adviseurs, maar ook voor “het Haagse”, met de oproep om eindelijk de plek van de zzp-er in de arbeidsmarkt goed te regelen. De praktijk zit daar op te wachten.’
  – Pim van Rijswijk, VRB Adviesgroep;
 • ‘Der Weduwen laat in vlotte en makkelijk leesbare bewoordingen zien wat nu het eigenlijke probleem is. Na zijn beschrijving van de aanloop tot de Wet DBA vallen voor de lezer de puzzelstukken in elkaar en wordt duidelijk hoe de toekomst van het wettelijk kader rond de zzp’er eruit kan komen te zien. Het boek is een aanrader voor alle zzp’ers. Tot nu toe is er in de media veel aandacht voor de wettelijke perikelen rond het zzp-schap geweest maar een goed boek over het onderwerp ontbrak. Dat is er nu.’
  – René Vossebeld, ViCie.

Met een nawoord van Flip Buurmeijer, politiek coryfee en oud-voorzitter Lisv, die onder meer zegt:

‘Mijn aanbeveling aan beleidsbepalers en politici: u doet er in ieder geval verstandig aan de inhoud van “Vogelvrij Verklaard” tot u te nemen.

Meer lezen en zien:

Voor een interview met de schrijver en een recensie, lees Zipconomy, Zodra het belang van freelancers erkend wordt, komt de oplossing dichterbij.

Voor andere interviews, volg de links hierna: interview ten behoeve van de Professionals-qlub en het interview met ZZP barometer.

Lees voor de presentatie van het boek en uitreiking aan Steven van Weyenberg Tweede Kamerlid van D’66, zoals dat op 17 januari heeft plaatsgevonden, het artikel in Zipconomy: Van Weyenberg (D66): ‘We kunnen ons geen tweede fiasco zoals de Wet DBA veroorloven’.

Zie ook een impressie van deze uitreiking aan de heer Van Weyenberg en zijn visie op het boek, waarbij hij deze officieel in ontvangst nam  de bijbehorende video.

Bestellen

Het boek en het e-pub (e-book) is te bestellen via onder meer de site van de uitgever: Uitgeverij Kompas. Ook te bestellen via YouBeDo, zowel als boek als e-pub. Aan het door jou gekozen goede doel wordt dan € 1,78 gedoneerd.